четвртак, 21. фебруар 2013.

Čarolija običnih trenutaka

Skloni smo da život merimo samo velikim i značajnim prekretnicama. Događajima, ljudima i osećanjima koja donose bitan pomak ili zaokret na našem sudbinskom putu. Ali ono što vrlo često zaboravljamo jeste to da život čine sitnice. I da je svaka velika promena sačinjena od niza manjih, naizgled običnih trenutaka. Baš onih koji doprinose čaroliji postojanja i trajanja.
Te jednostavne i podrazumevajuće momente obično opisujemo kao nedovoljno ineresantne, nedovoljno žive i vredne pamćenja. A upravo takvi trenuci, pletu klupko istinske sreće i ispunjenosti. One koja ne zavisi od spoljnih dešavanja, reči i gledišta drugih ljudi kao i trenutnih i mračnih oblaka mrzovolje. Kada svakodnevno namotavate svoje klupko,ono postaje vaša riznica dobrih misli, lepih osećanja, spokoja i osećaja ljubavi prema drugima.
Ti mali, samo vaši rituali, čuvaju životnu radost i optimizam. Koliko god puta bili ponovljeni ili čak rutinski odrađeni, njihova čar je u tome što predstavljaju kamen temeljac svakog uspešnog i smislom oblikovanog dana. Prva jutarnja kafa, širom otvoreni prozori, posmatranje pahulja koje veju, muzika sa omiljenog radija, kockica čokolade ili miris sveže štampanih novina,održavanje cveća u saksiji, otvaranje poštanskog sandučeta... Deluju tako obično. A mnogo su više od toga. Čuvari lepog raspoloženja, vesnici novog dana,podsetnici magije života.
I čarolije onih sasvim običnih a neophodnih, životnih trenutaka.

2 коментара: