четвртак, 29. децембар 2016.

Slatko iščekivanje. Dobro došli trenuci praznovanja!


... Još samo dva dana deli nas od ulaska u novu godinu. Od novih 365 dana sreće koji kao na nekom papiru, čekaju da ih ispišemo rečenicama punim zanimljivih i uzbudljivih misli! Pa zašto onda ne bismo već sada krenuli da osmišljavamo te divne dane koji nam dolaze? :)
Oduvek sam ljubitelj check lista. Pravim ih pred svaku Novu godinu jer volim da pratim svoja postignuća kroz mesece koji dolaze ali i da se inspirišem, uvek iznova, ispisanim idejama i snovima. Da im dozvolim da me pokreću u pozitivnom pravcu i da me uvek podsete da ustanem i da se aktiviram oko svojih ciljeva. A ima ih puno za narednu godinu! Međutim, već sad pred praznike koji nam dolaze, odlučila sam da pokrenem lanac pozitivnih promena. Verujem da dobro rađa dobro i da smo uvek u prilici da nešto lepo nekome damo ili učinimo jer uvek imamo dovoljno. I uvek smo u stanju izobilja čak i onda kada nam se čini da nas neki životni događaji potroše i iscede. Čak i onda, samo jedan tuđi osmeh u stanju je da izazove plimu emocija u nama. :) I zato, evo moje check liste za pred Novu godinu:
* Budite nečiji Deda Mraz. 
Ne košta ništa a znači puno. Prelep je osećaj nekoga obradovati, neočekivano i iznenada i uhvatiti taj momenat nečije radosti zbog iznenađenja koje ste mu priredili. Pa čak i ako propustite taj nečiji srećan tren, osetićete duboko u sebi da se neko tamo negde raduje zbog vaše pažnje i topline.
* Usvojite novog ljubimca i pružite mu topao dom.
Zašto čekati Novu godinu kad možete u nju ući sa novim, divnim bićem koje će vam ulepšati sve nove početke koji dolaze? Ali i vi njemu jer će vas povezati divna veza privrženosti, nežnosti i ljubavi. Sa radošću iščekujem ovih dana jedno novo i čudesno stvorenje koje će obojiti moje dane najlepšim bojama i dati mom životu još jedan novi razlog za osmeh.
* Povežite se sa svojim komšijama
Živimo u otuđenom i hladnom svetu a praznici bar nakratko, vraćaju čaroliju u naše živote. Bude strpljenje, toleranciju i simpatiju. Pa zašto onda ne bismo to iskoristili i ponudili komšijama šolju tople kafe, stisak ruke i malo razgovora u toplini svog doma? Nikome ne bi škodilo a najgore što bismo mogli da iskusimo je da nas odbiju. I čak i da bude tako, pokušali ste nešto lepo i pozitivno.
* Upoznajte bar jednog stranca koji praznike provodi u vašem gradu
Mislim da nema ničeg lepšeg i inspirativnijeg od toga da neko van naše zemlje odluči da baš u njoj dočeka dolazak Nove godine. To budi poverenje i nadu da smo ipak prisutni u svesti drugih ljudi kao gostoljubivi, zanimljivi i oni koji imaju šta da ponude. Iako se u ovoj godini Beograd našao na listi top 10 evropskih jeftinih vikend destinacija, ohrabruje činjenica da je sve više turista i u drugim gradovima naše zemlje. Stoga iskoristite priliku kada vas neko zaustavi na ulici i upita za pravac i pokušajte da saznate nešto o tim ljudima koji su došli izdaleka kako bi nas upoznali i proveli praznike baš među nama. Iznenadili biste se koliko smo svi slični i povezani i koliko nas, osim materijalnih, sve druge prilike spajaju i povezuju.
* I za kraj ono najbitnije - uvek budite nečije svetlo. Jer nikada ne znate ko se ugleda na vas, ko u vama pronalazi snagu da istraje, ko vas iskreno voli i čeka svoj trenutak da vam to i saopšti.
Volite ljude i dozvolite im da i oni vole vas. Nema veze koliko ste puta bili povređivani. Zaboravite. Ustanite. Otresite prašinu i nastavite dalje. Ovih dana pročitala sam jednu divnu misao koja kaže:" Volite sto prvi put kao da je prvi". I u tome je sva suština, izvući najbolje iz pređašnjih iskustava i dati sebi priliku da sledećeg puta bude mnogo bolje.
Dugujete to sebi i dugujete to novoj godini koja je na pragu.
Zaljubite se u sebe, u život i u nekog vrednog vas.
Volite!

Нема коментара:

Постави коментар