недеља, 22. јануар 2017.

Snaga u nama. Odvaži se, pokaži se!

.. Početak ove godine obeležila sam samo jednom rečju. Snaga. I onda kada sve teče glatko i onda kada stvari i ne idu baš na našu ruku. Tada posebno, bitno je da zapamtimo jednu jednostavnu krilaticu - odvaži se, pokaži se!
Jedan od ciljeva koje sebi zadajem svake nove godine je da budem bar za nijansu snažnija osoba od one kakva sam bila u prethodnoj godini. I ono što je istina jeste da često nismo ni svesni koliko u sebi nosimo hrabrosti, odlučnosti, snage i jačine dok to iz nas ne izvuku neki nemili događaji. Dok nam ne preostane drugi izbor do da se sa situacijama u životu uhvatimo u koštac. I baš tada, izranja iz nas ta žestina koja nosi sve pred sobom u onom najpozitivnijem smislu; snaga koja inspiriše i prožima sve na šta naiđe našom najčistijom verzijom sebe. Jer kada smo povređeni, tada smo i ogoljeni. Ali i nikad više svoji!
Život sa sobom neminovno nosi povrede ali i predivna iskustva kojima se treba radovati i željno ih iščekivati. Izgradnjom sebe kao bića koje se ničeg ne plaši, ni od čega ne zazire i nad kojim baš niko nema kontrolu, sebi otvaramo vrata ka životu kakvog mi želimo i kojim upravljamo apsolutno i jedino mi. Stoga je dragoceno ali i neophodno osvestiti svoju moć i činjenicu da smo toliko snažni i jaki da možemo i trebamo preživeti šta god da nas zadesi. Naša snaga je u našim rukama, naši kapaciteti su nemerljivi! Mi smo jedina mera koja može da izmeri našu sopstvenu snagu, jedina koja može da kaže koliko smo snažni, jaki i nepokolebljivi!
I zato pomerajmo ove godine granice svoje hrabrosti sve više i više. Kada mi neko kaže da oseća da nema više snage da se bori, postanem svesna toga koliko ta osoba potcenjuje svoje sposobnosti. Religija nas uči da je svaka prepreka, pa i ona najveća u vidu bolesti ili tragičnih gubitaka, data osobi zarad rasta i napretka duha. Verovali u to ili ne, činjenica je da problemi u životu izvlače iz nas kapacitete za borbu kakve nismo ni slutili da imamo. Ili možda jesmo ali smo, uljuljkani u lakoću života, odlučili da nema potrebe da ih razvijamo ili upotrebimo. Ima potrebe, uvek. Jer ako ja nemam problem, neko drugi ga ima. Ako neko drugi nije snažan ili nije svestan svoje snage, moja snaga može mu biti oslonac i inspiracija za dalje, vetar u leđa kada problemi pritisnu.
I stoga neka poruka za kraj ove priče bude - učinite ovu godinu godinom Snage. Budite tu za druge i pokažite se i odvažite da budete hrabri i jaki, zarad sebe i njih.
Budite nečije Svetlo u Tami. 
Budite snažna Ruka podrške!

Нема коментара:

Постави коментар