субота, 2. март 2013.

U susret proleću!

Lepi i sunčani dani polako postaju naša svakodnevica unoseći nam optimizam, lakoću i lepo raspoloženje. Sa dolaskom proleća i sami osećamo nalet nove,sveže energije i želju da se pokrenemo i upijemo u sebe delić probuđene prirode i života koji pulsira svuda oko nas! Stoga vas pozivam da ovog proleća zajedno istražujemo grad i okolinu našeg grada i otkrijemo nova mesta koja će nas napuniti svojim dobrim vibracijama i oplemeniti lepotama koje našem oku nude!
U želji da vas inspirišem i nadahnem, otkrivam vam svoja izvorišta čiste i kreativne energije.


...
Nautičko selo Biser
Prvo nautičko selo u našoj zemlji, smešteno je na obali reke Save, u Boljevcima. Nudi bajkovite kućice na vodi koje možete iznajmiti ili pak samo u njima uživati kao i u celokupnom pejzažu očuvane prirode, uređene marine sa zanimljivim čamcima i plovilima, sportskim terenima, prizoru pecaroša i zanimljivoj splav-plaži na vodi.
Kako su mi ljubazni domaćini iz sela Biser objasnili, do njih možete doći na dva načina. Jedan je brodićem koji polazi sa pristaništa bloka 44 na Novom Beogradu i o kojem sve dodatne informacije možete dobiti na priloženom linku http://www.tob.rs/sr-lat/sightseeing_in.php?id=693 . A drugi način je meni zanimljiviji i znatno izazovniji i podrazumeva prevoz GSP linijama 605 sa Ledina dok ćete do Ledina iz centra grada stići linijama 601, 602, 604, 610, 71 i 72. Pa kako kome odgovara!
Predah nakon razgledanja, kupanja, fotografisanja ili bavljenja sportom, možete pronaći na terasi restorana i kafića sličnog naziva - "Savska terasa". U svakom slučaju, ukoliko se odlučite da provedete jedan dan istražujući ovaj predivni kutak opštine Surčin, sigurna sam da ćete dobiti mnogo više nego što ste očekivali! Avanturu, zabavu, pregršt dobrih utisaka i jedno novo i lepo iskustvo!

...
Paradajz ostrvo
O Paradajz ostrvu zna se još manje nego o nautičkom selu Biser. Tek od nedavno, uvršćeno je u turističku ponudu našeg grada ali još uvek, njegova nesvakidašnja lepota i neobičnost nisu dovoljno promovisane! U pitanju je eko-destinacija Beograda koja se nalazi prekoputa špica poluostrva Ada Huja. 
Od ovog proleća biće organizovan i zvaničan prevoz čamcima sa obližnjeg pristana dok se do sada, do ostrva stizalo iz Višnjičke ulice 113d, sa adrese jednog od najvećih poštovalaca i uređivača ostrva. Danas, Paradajz ostrvo nudi Eko centar, a u planu su i izgradnja sojenice, eko škole, terena za fudbal i odbojku i igrališta za decu. Probudite u sebi eko duh ovog proleća i posetite ovu jedinstvenu destinaciju koja nam je toliko blizu!

...
Ada safari
Još jednu dozu adrenalina i mini avanture, možete iskusiti skretanjem sa zvanične staze ka Adi koju svi znamo i koja nam je svima dobro poznata. 
Sestra bliznakinja pitome Ade Bojane jeste divlja Ada Safari, nekadašnja močvara zarasla u šipražje i trsku a danas ribolovački i izletnički kutak okružen stoletnom šumom. Brojne vikendice i uređeno Ada Safari jezerce danas govore u prilog tome da je i ovaj prostor čovek prilagodio sebi i učinio ga pristupačnim i kultivisanim rajem u čijim su lepotama do pre izvesnog vremena, samo malobrojni uživali. Danas, brojni mladi ljudi željni da istraže i pronađu svoju oazu za opuštanje, kreću duž puta Ade Safari dok njeni stari gosti uživaju u saglasju sa prirodom. Ukoliko se odlučite da i vi posetite Adu Safari, bićete očarani ravnotežom divlje i pitome prirode i vanvremenskim osećajem koje boravak na ovom prostoru svakom posetiocu pruža!

...
Ali iznad svega, uvek moramo biti svesni da su ovo samo izvori na kojim se možemo napojiti i obnoviti energiju koja je već u nama. Proleće se nosi u duši. Sreća i optimizam,vedar pogled na život i sjaj u oku samo će zablistati okruženi prirodnim lepotama na koje vas upućujem i za koje se nadam da će sve ono uspavano u vama, probuditi a onda i osloboditi.
Uživajte u proleću i radujte se svakom danu! :)




Нема коментара:

Постави коментар