петак, 27. септембар 2013.

Оno što želimo, želi nas

U prirodi vlada zakon privlačnosti. Bez obzira na koji način bio definisan, istina je da ono što mislimo i osećamo privlači ono što postaje potvrda naših uverenja. Ili kako je to rekao pre mnogo godina jedan mudri čovek :"Каkve su ti misli takav ti je život." Kako zračimo, tako i privlačimo.
U skladu sa ovim, postavlja se pitanje da li je moguće svesno uticati na tok svojih misli i birati ono što želimo da privučemo u svoj život, prosperitet bilo koje vrste. I istina jeste da misli treba birati svakoga dana kao garderobu koju ćemo obući. Biti srećan je stvar odluke; pozitivno gledati na svet je stvar životnog stava. Niko ne kaže da je lako preći iz nekog lošijeg vida funkcionisanja u bolji niti da je lako instant zameniti naučene obrasce i uverenja novijim i svrsishodnijim. Ali na nama je da pokušavamo dok ne uspemo jer imamo odgovornost za sebe i svoju sreću. Niko nam ne može pružiti radost više od nas samih. Drugi su tu da obogate već bogat i pun život koji imamo.
Kako bismo na svom putu ostali pozitivni i usmereni ka dobrim mislima, treba imati u vidu da postoje tzv.pravila asertivnosti koja nam u tome mogu pomoći. Svi znamo za ova pravila ali ih prečesto zaboravljamo ne shvatajući da na taj način sopstvenu moć predajemo u ruke nekome drugom čineći na taj način da naša sreća zavisi od tuđe procene ili tuđeg ponašanja. Stanite na kraj tome i čvrsto preuzmite svoj život u ruke! Jer svi imamo pravo da odbijemo ono što nam se ne čini ispravnim ili dobrim po nas, svi imamo pravo da promenimo svoje mišljenje kao i da pogrešimo iako nešto činimo iz najbolje namere, svi imamo pravo da se ne dopadnemo svima i nemamo potrebu da se pravdamo zbog toga ili ičega drugog, svi imamo pravo da ne znamo ili ne razumemo neke stvari jer svi imamo pravo na sopstvenu logičnost... I svi imamo pravo da budemo odgovorni za sebe,da sudimo o sebi samima i da budemo autonomne ličnosti. Borci za sopstvenu viziju budućnosti!
Uvek dajte sve od sebe da stvorite baš onakav život kakav zaslužujete da vodite. I samo tako ćete privući prave ljude,prave prilike, prave mogućnosti.
A na vama je onda da te šanse i iskoristite.

Нема коментара:

Постави коментар