уторак, 18. октобар 2016.

Susreti sa srećom

... Svuda ih je. Pojavljuju se kao mali zračci nade. Onda kada verujete ili pak ne verujete. Kada ste mislima daleko, u nekom davnašnjem susretu. Ili blizu, tu na klupi. U pokretu. Nasmejani. Srećni. Zamišljeni. Ne toliko srećni.
Jednom davno shvatila sam da imam ogromni kapacitet za Ljubav. Da znam i umem da prepoznam, vidim, uočim sve ono lepo, oku sakriveno. Da prepoznam lepotu u nečijem pogledu, osmehu, boji glasa, koraku, sklanjaju kose sa lica. U načinu na koji neko čita novine, prati pogled tekstom. U načinu na koji drži šoljicu kafe. Ili maše nekom dragom ko mu dolazi u susret. 
Znala sam da uočim ljubav u naizgled bezazlenim sitnicama. Da osetim ljude, duboko, lično. Da ih razumem i zagrlim čak i kad ništa ne kažem. Znam da su osećali i znali. Oduvek sam volela ljude. Jer najčistije verujem da u svakome od nas čuči nešto dobro. Nešto ranjivo, nekada povređeno ali i nešto netaknuto. Nešto za šta možda ni sami nismo znali ili još uvek ne znamo da postoji u nama. A postoji. To jezgro snage koje osetim svaki put ovih dana kada udahnem oštar oktobarski vazduh. 
Sreća je oko mene jer je svo vreme bila u meni
Ono što jesam to i projektujem na druge. Ono što nosim u sebi  - to i vidim oko sebe.
I to nije samo još jedna od čuvenih selfhelp tehnika za postizanje balansa. To je najveća životna istina. Sa srećom smo u prilici da se sretnemo svakoga dana sve dok ne prelazimo na drugu stranu ulice. Dok ne sklapamo oči, ne zaklanjamo pogled. Dok se ne trudimo da izbegnemo ono što je dobro.
Dok ne osvetlimo svoju tamu, sreća će nam uvek biti dovoljno blizu a ipak daleko da nam promakne. Da je ne primetimo i da svi ti svakodnevni susreti prođu mimo nas kao duhovi. Kao utvare u nekom prašnjavom, mračnom kutku duše. Jer samo ono što ne poznajemo možemo i da ne zavolimo.
Ko sebe poznaje, taj sebe i prihvata a svako prihvatanje vodi u Ljubav. I svakodnevne susrete sa srećom.
Jer smo tako izabrali. 
A Ljubav je izbor. 
Prihvatanje je izbor.
Sreća je izbor.

Нема коментара:

Постави коментар