понедељак, 30. јул 2012.

Ti biraš put,ne on tebe

Jedna od najvećih i najdragocenijih šansi koje su nam u životu date jeste - pravo na izbor. Uvek imamo mogućnost da se, između mnoštva ponuđenog, odlučimo za ono što našoj duši najviše godi. Ali šta biva kada ljudi, nesvesni svoje snage, kormilo sopstvenih izbora predaju nekome drugom? Da li iko treba da donosi odluke umesto vas i za vas i da li iko može bolje znati šta je ono čemu vi treba da težite?
Olako prepuštanje kontrole neminovno vodi u frustraciju. Čovek počinje da se oseća kao marioneta, što života što drugih "nadređenih" ljudi a to nikako nije recept za dostizanje vlastite sreće. Sloboda daje osećaj smisla našim životima.Ali i preuzimanje odgovornosti za sopstveni život umesto pasivnog prepuštanja sudbini.
Budite hrabri da uvek čvrsto držite u svojim rukama uzde svog vremena i svoje budućnosti. Vi birate vaš put,a ne on vas. Okolnosti nam,istina, mogu biti nametnute spolja ali čak i onda - imamo izbor. Možemo da se borimo da vetar duva u pravcu u kom želimo ići ili možemo kleknuti i prepustiti se na milost oluji koja u životu neretko protutnja i protrese naš svet,naša verovanja,naše biće. U tim trenucima čovek dokazuje svoju jačinu i snagu. U tim trenucima se nepogrešivo bira ispravan put.
Budite kapetan svog broda. Krenite ka željenom kursu i uvek imajte na umu - koliko god oluje bile jake,i one će proći.
Skrenete li sa pravca,možda vas dočeka sunce ali željena obala neće biti na vidiku.

Нема коментара:

Постави коментар