субота, 3. мај 2014.

Oaza za relaksaciju i samorefleksiju

U današnje užurbano vreme,kada nas stres nagriza sa svih strana, potrebno je ako ne i neophodno pronaći kutke u kojima možemo obnoviti i revitalizovati svoju energiju. Baš poput kiše koja nam obilno pada ovih dana i nama je neophodno pročišćenje i detoksikacija... I u potrazi za tim divnim osećajem olakšanja, mirnoće i lakoće postojanja a na preporuku dragih i voljenih ljudi,odškrinula sam vrata jednog, gotovo magičnog sveta. Šarmantno ukrivenog među, još šarmantnije i ljupkije ulice starog Zemuna.
Već na samom ulasku, iza drvene table na kojoj je kredom ispisana ponuda ukusne hrane koju ovde spremaju ali i ponuda prodaje domaćeg, posebno gajenog vina, sačekao nas je širok osmeh domaćina i pogled koji pažljivo pamti verne posetioce ovog mesta. Uz srdačnost i toplu dobrodošlicu, prepustio nas je prolasku kroz neobičnu,staru i sa posebnim osećajem za detalje osmišljenu i dekorisanu kuću čije stepenice prijatno zaškripe pri dodiru stopala, kao da nude i sopstveni pozdrav isprepletan cvrkutanjem dva šarena papagaja.
Na spratu nas dočekuje gotovo zen ambijent ušuškanih stolova i stolica nalik na separee uz mnoštvo detalja sakupljenih sa svih strana sveta i usklađenih sa smirujućom bojom zidova koje krase neobične slike. A onda je došao red i na našu domaćicu! Sa prelepom energijom i zadovoljstvom kojim je isijavalo celo njeno biće, pozdravila je našu odabranu družinu i sa predanošću i strpljenjem, do detalja objasnila svaku od stavki jelovnika. Ili bolje rečeno, više nego magičnih jela od kojih je svako za sebe, nosilo čaroliju predela iz kojih je nastalo sa sve fuzijom začina,mirisa i ukusa koji su na tanjiru bili vrlo znalački,precizno i sa pažnjom sjedinjeni. A sve to zarad potpunog užitka u ovom ambijentu koji neguje i voli svoje stalne goste sa kojima se i prevazilazi glatka poslovna granica,sve u cilju ostvarivanja prijateljskog i gostoprimljivog, opipljujuće porodičnog osećaja.
I za tim stolom, u Semlin Art-u, u čudesnoj radionici hrane i vina za koju nigde nećete uočiti upečatljivu reklamu ili iznajmljen baner prostor na nekom popularnom sajtu, rađa se najdivnija priča o dragocenim trenucima koji život znače, o prepuštanju i uživanju u slasnim zalogajima spremljenim s ljubavlju, u čašici izuzetnog vina i punom i snažnom smehu koji samo naši najbliži znaju i umeju da izvuku iz nas.
U čistoj radosti koju gostoljublje i prijateljstvo rađaju zajedno.
Pronađite i vi svoju oazu i podelite sa nama put do vašeg odredišta za napajanje čistom i pozitivnom, životnom energijom. :)

Нема коментара:

Постави коментар