субота, 3. јануар 2015.

Praznično raspremanje. Projekat 2015

Kao i većina drugih ljudi, i vi verovatno provodite ove praznične dane leškareći, gledajući novogodišnje filmove i uživajući u ukusnoj hrani i nezaobilaznom - pravljenju lista. Things to do in new year. Pa, praznični dani nam i obećavaju svojom svečanom atmosferom da su nam snovi i njihovo ostvarenje na dohvat ruke i da je sve što je potrebno, popisati na papir svoje male i velike ciljeve za predstojeću godinu. Ali zašto ove godine ne bismo postupili drugačije?
U par navrata razgovarala sam sa ljudima koji toliko vole osećaj koji nam daruju praznici da novogodišnju jelku i dekoraciju zadržavaju sve do februara a neki još entuzijastičniji - i do aprila. Činjenica je da nas praznici uljuljkuju u ideji da je sve lako i moguće, jednostavno i bez žurbe i stresa, da se sve može i sve hoće, da se za sve ima vremena. Ali nije tako. Što pre skinemo ružičaste naočare i postanemo svesni da bez mnogo rada nema ni plodova, nećemo ni ove godine, kao mnogo puta do sada, čekirati želje sa svoje wish liste. Stoga ostavimo magiju za čajanku kod Alise i medenjakov špajz i umesto da zapisujemo svoje želje, krenimo već sad u ovoj ušuškanoj atmosferi pospanosti i smanjene produktivnosti - da gradimo put ka ostvarenju svojih snova!
   U ovoj godini čvrsto sam odlučila da pomerim sopstvene standarde. Da budem više, bolje, snažnije Ja nego u prethodnoj godini. Da se borim iz sve snage za ciljeve koje sam sebi postavila i da nadogradim sebe u svakom smislu - da doživim nova i drugačija iskustva koja će me transformisati u Ženu Budućnosti kakva sanjam da postanem. U ovoj godini rećiću više nego često NE elektronskim medijima, NE virtuelnom svetu i umesto njega izgradiću još bolji, kvalitetniji i daleko funkcionalniji i povezaniji svet u realnosti bez potrebe da informacije o svom životu plasiram dalje kako bih nekoga zadivila. U ovoj godini moja dela će govoriti u moje ime - dalje, glasnije i bez potrebe za reklamom. U ovoj godini izgradiću novi svet za sebe i one koje volim, svet lišen svega onog suvišnog, nepotrebnog i lažnog što svi nosimo sa sobom kao prtljag iz godine u godinu.
U ovoj godini - neću praviti liste. Neću gubiti vreme na san o snovima već ću ih živeti, jedan po jedan, dan po dan. Ovih dana često možemo čuti da ljudi pričaju o malom/velikom projektu Marka Zukenberga koji podrazumeva da će svake nedelje ove godine pročitati po jednu novu knjigu iz različte zemlje i na taj način upoznati neku novu kulturu, proširiti svoje znanje, raščistiti svoje vidike. Ali kao i svi projekti - i ovaj se sprovodi u delo bez potrebe da se dugoročno planira a onda odlaže njegovo izvršenje.
Budite sami sebi najveći izazov ove godine. Borite se protiv sebe za sebe! Zagrizite život umesto da samo omirišete njegovu punoću i lepotu. Usudite se - to zahteva hrabrost ali daje oslobođenje. I za kraj ću vam citirati reči jedne od najdivnijih i najmudrijih žena koje znam a za koju imam sreću da je mogu nazvati svojom prijateljicom: "Želim ti jednu nezaboravnu godinu, pre svega po tome što ćeš dobiti diplomu ali i drugim radostima koje će pratiti to oslobođenje, da pored neminovnih gubitaka na kraju dobiješ snagu i doživiš promenu kakvu priželjkuješ."
U to ime - krenimo!

Нема коментара:

Постави коментар